Centenars de persones s'han manifestat avui a Barcelona contra el govern d'Ada Colau. La protesta ha estat convocada per diversos grups i plataformes veïnals que, amb el lema "fora Colau", han exigit la dimissió de l'alcaldessa. 

La concentració ha començat a dos quarts de set en els jardinets de Gràcia, en la confluència del Passeig de Gràcia amb Diagonal.

Des d'allà, han iniciat la marxa avançant per Passeig de Gràcia amb pancartes on es podien llegir missatges com “Heu destrossat i arruïnat Barcelona", "Dimissió ja!" o "Recuperem Barcelona”. 

 

Manifestación Contra Ada Colau Barcelona 3/ Montse Giralt

Els manifestants han marxat per Passeig de Gràcia en direcció cap a la Casa Batlló / Moltse Giralt

 

En arribar a la Casa Batlló, s'ha llegit un manifest amb el qual s'ha conclòs l'acte. Els organitzadors, però, han avançat que continuaran convocant mobilitzacions similars. 

Es tracta de la segona manifestació en els passats 15 dies, a la primera hi van participar unes 300 persones. 

Colau, a Madrid

Mentre els manifestants protestaven contra el seu govern, l'alcaldessa no es trobava a Barcelona, sinó a Madrid. Concretament, en un acte de campanya del partit de Pablo Iglesias de les eleccions de la Comunitat de Madrid del 4-M

Durant l'acte, Colau ha volgut mostrar el suport al candidat i ha fet referència a les amenaces rebudes a través de cartes en els últims dies. "És terrible el que heu d'aguantar a Madrid, amb la dreta i l'extrema dreta d'Ayuso dient barbaritats dia rere dia", ha declarat.

 

Manifestación Contra Ada Colau Barcelona 9/ Montse Giralt

Amb la lectura del manifest, s'ha donat per acabada la manifestació d'avui / Montse Giralt

 

Les reclamacions

Els grups i plataformes convocants són l'associació veïnal Avis del Barri, el Grup d'Afectats per la Remodelació del Bon Pastor, Anti-Colau, Anti-Colau la destructora de Barcelona, Cag-Ada Colau, Fora Colau, On vas Barcelona (Stop Colau), Salvem la Diagonal, Unió de Comunitats de Propietaris de Sant Martí i Ciutat Virtual. Tots ells asseguren estar cansats de veure Barcelona "bruta, insegura, deixada, amb uns impostos abusius, intransitable i incívica".

 

Manifestación Contra Ada Colau Barcelona 4/ Montse GiraltImatge dels manifestants mobilitzant-se cap a la casa Batlló / Montse Giralt

 

Marxes cada 15 dies

Aquestes entitats no descarten repetir aquestes marxes cada 15 dies amb motiu de les diferents investigacions que s'han obert a Colau en les últimes setmanes en els tribunals. En concret, el govern d'Ada Colau està en el punt de mira de la Fiscalia i el Tribunal de Comptes per presumptes concessions de subvencions a entitats afins als comuns

Aquests tribunals investiguen els diners públics que s'hauria concedit a ONG associades com a "amigues" de l'executiu de l'Ajuntament de Barcelona, uns fets que Colau nega rotundament.

 

Imatge principal, pancarta que encapçalava la manifestació contra Ada Colau / Montse Giralt