Aquest 1 de maig diverses entitats han convocat una nova manifestació contra el govern de Barcelona d' Ada Colau. Es tracta de la segona marxa en poques setmanes i té com a objectiu denunciar el "desgovern" dels comuns i demanar la dimissió de l'alcaldessa, agreujat per les investigacions obertes per diversos tribunals en les darreres setmanes per presumptes delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació i tràfic d'influències.

La protesta coincidirà Dia Internacional dels Treballadors i serà a dos quarts de set en els en els jardinets de Gràcia, en la confluència del passeig de Gràcia amb Diagonal. Preveuen que arribi fins a Aragó, Gran Via i, probablement, a la plaça d'Urquinaona, ja que en l'última manifestació van ser 300 persones i els organitzadors auguren que aquesta vegada se superarà el miler.

Des dels jardinets de Gràcia, la manifestació baixarà pels carrils centrals del passeig de Gràcia fins a la plaça de Catalunya. Allà, els manifestants prendran el carrer de Fontanella i Via Laietana fins al carrer de Ferran i la plaça de Sant Jaume, on acabarà la manifestació i es llegirà un manifest.

Les reclamacions

Els grups i plataformes convocants són l'associació veïnal Avis del Barri, el Grup d'Afectats per la Remodelació del Bon Pastor, Anti-Colau, Anti-Colau la destructora de Barcelona, Cag-Ada Colau, Fora Colau, On vas Barcelona (Stop Colau), Salvem la Diagonal, Unió de Comunitats de Propietaris de Sant Martí i Ciutat Virtual. Tots ells asseguren estar cansats de veure Barcelona "bruta, insegura, deixada, amb uns impostos abusius, intransitable i incívica".

Aquestes entitats no descarten repetir aquestes marxes cada 15 dies després que les diferents investigacions que s'han obert a Colau en les últimes setmanes en els tribunals. En concret, el govern de Ada Colau està en el punt de mira de la Fiscalia i el Tribunal de Comptes per presumptes concessions de subvencions a entitats afins als comuns. Aquests tribunals investiguen els diners públics que s'hauria concedit a ONG associades com|com a "amigues" de l'executiu de l'Ajuntament de Barcelona, uns fets que Colau nega rotundament.

Malgrat això, diverses empreses han denunciat l'alcaldessa i altres membres de la formació (com el regidor Eloi Badia, l'exregidora de Ciutat Vella Gala Pin, l'exregidora de Drets Socials, Laia Ortiz, la quarta tinenta d'alcalde, Laura Pérez Castaño o l'assessora municipal d'Habitatge Vanesa Valiño). Els magistrats estudien si podrien haver comès delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació i tràfic d'influències.