Desenes d'entitats que participaran dissabte a la manifestació de Barcelona contra els atemptats terroristes a les Rambles i a Cambrils ultimen un manifest en què acusen el govern espanyol i la monarquia de "promoure guerres". Les entitats volen participar a la mostra de rebuig de dissabte contra els atacs de la setmana passada, però també volen deixar clar que hi ha connivències institucionals que són fàcilment vinculables a situacions com les que es van viure a Catalunya. El document es presentarà aquest divendres en roda de premsa i està previst que el signin entitats de Lafede.cat –format per 112 ONG- i una vintena més, entre les quals hi ha Unitat Contra el feixisme i el Racisme, Òmnium i la CONFAVC.

Al text, al qual ha tingut accès l'ACN, els signants afirmen que dissabte seran al carrer per agrair la resposta "solidària" de la ciutadania, però "sense oblidar i tenint molt present" les víctimes que "cada dia pateixen aquesta mateixa violència", en referència, per exemple, a les de Síria.

També es denuncia la "hipocresia" del govern espanyol i de la monarquia que "promouen guerres" i "alimenten conflictes armats" mitjançant, indiquen, la venda i comerç d’armes a països com l'Aràbia Saudita. Lamenten, a més, que aquestes institucions apliquen polítiques repressives i antiterroristes "que fomenten l’espiral de violència".

A banda, al manifest es fa una crida a evitar "mostres d'odi, racisme i xenofòbia" com les que, indiquen, hi ha hagut aquests dies, que han comportat, al seu parer, una criminalització de la comunitat musulmana.

Finalment les entitats signants exigeixen que els governs compleixin amb els acords i tractats sobre comerç d'armes que han "signat" i que trenquin els acords amb governs "opacs i autoritaris".