Les imatges i identitat de la víctima de La Manada es van difondre des d'un ordinador al districte d'Horta-Guinardó de Barcelona. Una operació del Cos Nacional de Policia (CNP) ha aconseguit localitzar i detenir el responsable de la filtració, un home solter de 40 anys que utilitza el pseudònim d'Eric i viu a casa del seu pare, tal com ha avançat El Periódico. Segons fonts policials, el detingut ha estat posat en llibertat amb càrrecs.

La investigació de la policia va començar arran del resum de la sentència contra els integrants de La Manada que l'Audiència de Navarra va enviar el 26 d'abril de 2018. En aquest document no es detallaven dades personals. Tanmateix, les xarxes socials es van fer eco poc després del nom, cognoms, imatge i una còpia del DNI de la víctima, gràcies a una filtració d'origen desconegut.

Un rastre "ocult"

Després de les primeres indagacions, els agents van determinar que la filtració s'havia produït des de dos ordinadors diferents, uns dels quals havia utilitzat la xarxa d'un servidor estranger per "ocultar" el seu rastre, expliquen fonts del CNP. Davant de la impossibilitat de localitzar la segona adreça IP, la policia es va centrar a trobar el propietari del primer ordinador des del qual es van difondre les dades.

El rastre va portar a la Unitat Central de Ciberdelinqüència de la Policia Nacional fins a una adreça al districte barceloní d'Horta-Guinardó. En entrevistar-se amb la propietària de l'ordinador van determinar que la dona no tenia cap tipus de relació amb el cas.

Robant el wi-fi

Les sospites llavors es van centrar en un veí de la propietària de l'ordinador. Segons la policia, l'Eric (pseudònim) -el compte de Facebook del qual era atapeït d'elogis a la Legió espanyola- hauria utilitzat la connexió wi-fi de la seva veïna per difondre les imatges i les dades, danyant així la intimitat i l'honor de la jove que va ser agredida sexualment durant els Sanfermines de 2016.

A més de l'Eric, uns altres 18 usuaris haurien contribuït en primera instància a la difusió de les dades. La policia treballa ara per localitzar-los i fer arribar un informe complet al jutjat número 38 de Madrid.