Un autèntic festival de llamps i trons afectarà de ple Catalunya durant aquest dijous. Els ruixats i les tempestes guanyaran terreny amb el pas de les hores i acabaran espetegant a tot el país. De fet, la matinada vinent ens despertaran els trons a molts pobles i ciutats del país.

Les pedregades malmetran collites

Atenció perquè algunes de les tempestes poden anar acompanyades de calamarsa o pedra. Això pot malmetre la collita de fruita en algunes comarques. També pot fer mal el vent que presentarà ratxes de velocitat i direcció indeterminades durant les estones de tempesta.

Possibles talls de llum

Com acostuma a passar, les fortes tempestes d’aquest dijous poden provocar talls de subministrament elèctric en alguns pobles i ciutats del país.

Cauran en picat les temperatures

Aquest canvi de temps farà caure les temperatures a tot el país. La forta refrescada arribarà en el moment que descarreguin els patacs d'aigua. Demà tindrem temperatures entre 5 i 10 ºC més baixes respecte les que hem tingut els últims dies.

Divendres assolellat amb xàfecs de mitja tarda

Aquest divendres s’allunyarà la inestabilitat i les estones de sol s’imposaran a la majoria de comarques. Ara bé, a mesura que avanci el dia, tornaran a créixer nuvolades que deixaran gotellades de mitja tarda a les comarques del nord de Barcelona, Girona i al Pirineu, on tornarem a veure nevar per damunt dels 1.500 metres.

Cap de setmana estable

No patiu perquè l’acusada inestabilitat d’aquest dijous no es repetirà durant el cap de setmana. Tant dissabte com diumenge farà un bon sol a tot Catalunya amb temperatures primaverals durant el dia però força fresques de nit i matinada. Compte amb els refredats!

Fortíssima onada de calor a la vista

Atenció al que pot passar d’aquí a una setmana! Els mapes del temps a mitjà termini auguren una forta pujada de les temperatures a partir de mitjans de la setmana que ve. Pujaran tant que dijous i divendres, dies 25 i 26 de maig, podríem parlar d’onada de calor amb temperatures màximes superiors als 35 ºC a moltes comarques interiors. Aquesta nova calorada acabarà amb una tongada de fortes tempestes de cara al diumenge, 28 de maig.