Barcelona podria tenir una fossa de la Guerra Civil. Ara s'ha descobert amb la construcció de dos edificis d’habitatges als números 10-16 del carrer de Ràfols, a Sarrià, que podrien haver deixat al descobert el que podria ser una fossa de la Guerra Civil, segons ha informat Betevé. S’hi han trobat les restes òssies de dues persones adultes cobertes amb calç viva. Si finalment es confirma seria la primera que es localitza a Barcelona. 

El mitjà barceloní informa que les dues persones, d’uns 30 anys, estaven enterrades en una sola fossa de planta rectangular i col·locades una sobre l’altra. Tal com exposen, en un primer moment, s'havia pensat que podria tractar-se d’un enterrament vinculat a l’església del Sagrat Cor de Sarrià, que es troba a poca distància. Així, les primeres hipòtesis apuntaven que podrien ser dos morts a conseqüència de malalties infeccioses i que per això no se les havia enterrat al cementiri.

Però aquesta hipòtesi ja hauria caigut i s'hauria descartat. S’ha conservat el crani d’un dels cossos i s’ha confirmat que té un orifici d’entrada i sortida d’una bala a l’os occipital. A més a més, segons recull Betevé, també s’hi han trobat algunes peces dentàries d’or. La documentació dels objectes que s’han trobat a l’entorn dels cossos, com una cremallera, un botó o sivelles, fan pensar que es tracta d’alguns dels primers represaliats de la guerra civil a la ciutat.