El prestigiós diari nord-americà The New York Times ha fet un recull dels 52 llocs del món que s'han de visitar aquest any 2020. A la llista interactiva, on hi figuren llocs d'arreu del planeta com Washtington o Adis Abeba, s'hi han inclòs dos punts dels Països Catalans: l'illa de Menorca i la Vall d'Aran.

De Menorca, al lloc 41, en destaquen el "futur sostenible i impulsat per l’art per a una illa patrimoni de la UNESCO". "Estimada pels seus paisatges salvatges i les seves platges verges, Menorca, la segona més gran de les Illes Balears del mar Mediterrani i una Reserva de la Biosfera de la UNESCO, es prepara per atreure una multitud artística aquest 2020", expliquen, posant el focus en la inauguració d'una galeria d'art internacional i en els hotels sostenibles.

La Vall d'Aran ocupa el lloc 46 i és descrita com una "vall pirinenca, abans remota, que s'ha convertit en aventurera". "L’aïllament centenari va preservar els seus pobles medievals, la llengua aranesa i la natura incontestable, que serveix de magnífic teló de fons d’una emergent escena d’aventura a l’aire lliure que queda en gran mesura eclipsada per l’enlluernament de Barcelona i la costa", apunta el diari, que destaca l'estació d'esquí de Baqueira-Beret.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat