No és cap secret que els electrodomèstics duren cada vegada menys o s'espatllen més aviat. I el cost d'arreglar-los sovint és més elevat que comprar-ne un de nou. Però aquest fet pot tenir els dies comptats. La Comissió Europea ha adoptat noves formes per fer que els electrodomèstics siguin més sostenibles i que introdueixin per primera vegada mesures per a la seva reparació i el seu reciclatge.

Les normes inclouen mesures enfocades a la reparabilitat i durabilitat dels electrodomèstics. En aquest sentit, i amb l'objectiu d'incrementar la vida útil dels productes, les peces de recanvi hauran d'estar disponibles "durant un llarg període de temps després de la compra". Això implica set anys de "mínima" per a les neveres o deu en el cas de les rentadores i rentaplats. Les mesures van encaminades  també a millorar el mercat de reparacions. Per tant, els fabricants també hauran d'assegurar la disponibilitat d'informació sobre reparacions i manteniment.

D'aquesta manera, televisors, neveres, rentadores i rentaplats disposaran de noves mesures de dissenys ecològics per reduir, d'una banda l'impacte en el medi ambient com la factura energètica dels ciutadans europeus, com recull el comunicat que s'ha difós.