Per tercer dia consecutiu segueixen els problemes pels viatgers que marxen o arriben a l’aeroport del Prat. Grans aglomeracions de persones a la zona de control de passaports de la Policia Nacional provoquen que alguns dels vols surtin amb retard i, fins i tot, que alguns passatgers perdin el vol.  

El motiu d'aquestes llargues cues, que en alguns casos han arribat a ser de tres hores, és el canvi de normativa per moure's per l'espai Schengen. Aquesta normativa va entrar en vigor el 7 d'abril passat i afecta els passatgers europeus, que han d'ensenyar el DNI o el passaport a la zona de fronteres a l'hora d'entrar o sortir de territori Schengen. Una mesura en els controls d'entrada i sortida que les autoritats han pres per reforçar la lluita antiterrorista. 

Davant d’aquesta situació caòtica, diversos passatgers han fet servir Twitter com a altaveu per mostrar el malestar per unes cues que els impedeixen agafar l’avió. Alguns usuaris han demanat a Aena, l'encarregada de la gestió de l'aeroport del Prat, quin és el motiu d'aquestes aglomeracions, però des del perfil de l'empresa s'ha informat els usuaris que el control de passaports depèn del Ministeri de l'Interior i de la Policia Nacional. Segons fonts de l'aeroport, a les 15.00 hores la situació començava a normalitzar-se. 

En les publicacions a Twitter, els usuaris es queixen de la manca d'informació de les autoritats i sobretot del mal funcionament, ja que de les 4 cabines que hi ha disponibles per fer el control de passaports, només en funciona una. 

Les aglomeracions a l'aeroport del Prat es van iniciar el divendres passat quan alguns passatgers ja van queixar-se de les llargues cues a la zona de duanes. Unes cues que van provocar que alguns vols sortissin amb retard i que altres ho fessin pràcticament buits.

Ahir dissabte, una passatgera que havia arribat a l'aeroport del Prat provinent d'Edimburg va declarar a El Nacional que havia hagut d'esperar "una hora i mitja al control de passaports" i afegia que "tot era un caos perquè no sabia on havia de fer la cua, perquè hi havia molta gent amuntegada, inclús abans de començar la cinta que marca la cua". A més, destacava que no se'ls havia donat "cap informació" del perquè de les aglomeracions i que l'única resposta que havien rebut de les autoritats era que "vigilessin les maletes".