La policia continua investigant la mort del lladre que va ser detingut per sis veïns de Nou Barris, a Barcelona, la nit de divendres passat, i que va morir ahir a l'hospital. La primera autòpsia que se li ha practicat avui no ha aclarit la causa exacta de la mort, que podria haver estat per asfíxia.

L'home hauria patit algun problema de salut o d'asfíxia en ser reduït pels veïns, que s'haurien abalançat contra ell i s’hi haurien tirat a sobre per reduir-lo. El lladre portava posat un passamuntanyes i un casc, cosa que hauria pogut limitar-li la capacitat respiratòria. Tot i això, l'autòpsia no ho ha pogut determinar amb exactitud. 

Els investigadors podrien citar en les pròximes hores les sis persones que van retenir els dos homes, així com d'altres possibles testimonis presencials dels fets. També buscaran possibles càmeres pròximes al passatge i al carrer del Doctor Pi i Molist, que haurien pogut captat imatges útils per a la investigació.

El presumpte lladre mort era el que estava esperant fora de l'establiment amb la motocicleta en marxa per emprendre la fugida quan el seu company, també d'edat adulta, acabés l'atracament a punta de navalla.