Ja són 200 víctimes registrades amb el brot de listeriosi a tot l'estat espanyol, una persona ha mort i a Catalunya ja s'han detectat cinc casos. Des de la Junta d'Andalusia van alertar que la carn de La Mechá, comercialitzada també com a marca blanca, ha estat infectada per aquesta bactèria. I les mateixes anàlisis realitzades en mostres de carn de l'empresa andalusa Magrudis, distribuïda per Comercial Martínez León, han donat positiu. 

Malgrat les confirmacions oficials, el poder de les xarxes socials i el whatsapp ha fet circular una mentida que desprestigia la qualitat dels productes catalans. A través d'un missatge es difon que la procedència de la carn és catalana i que el responsable és un empresari de Girona. Aquest és el whatsapp que el canal de comunicació Newtral ha pogut recollir.

newtral mecha

Totalment fals. La carn infectada ve concretament de Sevilla, tal com es pot consultar al Registre Mercantil,la inscripció de l'empresa Magrudis l'any 2013. Però el whatsapp no ha estat l'únic canal on s'ha propagat aquesta campanya falsa contra el prestigi dels productes alimentaris catalans. A twitter també.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat