La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) respon a les paraules d'ahir del Papa Francesc: malgrat que agraeixen "el pas endavant" que ha fet, li demanen ser més valent i permetre'ls el casament per l'Església.

Concretament, el que demana la Federació és que es consideri a les parelles homosexuals que vulguin accedir al sacrament del matrimoni de la mateixa manera que a les parelles formades per un home i una dona. "És un pas endavant que el Papa reconegui a les famílies, que les parelles del mateix sexe puguin casar-se i siguin considerades famílies, però trobem a faltar un pas més valent" ha subratllat el coordinador del grup de fe i espiritualitat de FELGTB, Óscar Escolano.

És molt positiu que el Papa reconegui obertament que l'amor entre persones del mateix sexe és legítim, però el cas és que l'aprovació dels matrimonis civils homosexuals del Papa Francesc, no canvia la situació de moltes parelles que són cristianes i que volen tenir el dret a un matrimoni canònic, és a dir, a casar-se per l'Església. El col·lectiu argumenta sentir-se poc acompanyats per la institució de l'Església, perquè "segueix sense haver-hi una pastoral de persones LGTBI". Per això, demanen que el Papa Francesc promogui un canvi i no deixi que les paraules es converteixin en "només unes declaracions". 

 

Fotografia principal: Orgull LGTBI de Barcelona aquest any. /Efe