Més problemes a Rodalies. Un usuari de la línia R16 ha denunciat aquest dissabte a través de la xarxa social Twitter el que li ha passat mentre viatjava en direcció Tortosa. El cas, segons l'ha relatat ell mateix en una piulada, és que mentre el tren estava en marxa, de cop i volta s'ha despenjat una de les finestres del vagó per complet amb un soroll estrident. "Per sort no ha passat res greu", ha escrit el denunciant, i tot seguit ha exigit a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, el traspàs de les competències de Rodalies a la Generalitat. "No podem seguir així", ha reblat.

Incidències a Rodalies

Mentre que alguns han aprofitat el vídeo per ironitzar sobre l'aire condicionat als trens, altres comptes de Twitter han suggerit que potser la finestra s'ha despenjat per un cop de pedra. L'incident arriba enmig d'una insatisfacció en augment per les incidències, retards, i mal estat de les instal·lacions constants que afecten els usuaris de Renfe-Rodalies gairebé diàriament, i que sembla que s'hagi aguditzat amb la tornada a la feina després de les vacances d'estiu. A tot això se li suma les obres que acaben de començar a la Sagrera, que ja han despertat fortes crítiques dels usuaris de les línies R2 Nord i R11. Tant s'ha agreujat la situació, que durant els darrers dies la ministra Sánchez ha rebut una allau de retrets, acusant-la de mirar cap a un altre lloc quan es tracta del transport a Catalunya, i de bloquejar possibles solucions com el traspàs de les competències a la Generalitat.

La ministra Sánchez es disculpa

Raquel Sánchez, ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, s'ha disculpat aquest divendres per les incidències a la xarxa de Rodalies. "Hem de demanar disculpes als ciutadans per les incidències que es produeixen, això és evident. Es produeixen incidències a tot arreu. Això no és una excusa, però hem de ser conscients que en una xarxa com aquesta que funciona per a alta velocitat, mercaderies i passatgers es produeixen incidències", ha assenyalat la ministra, que ha aprofitat per assegurar que des de l'executiu actual treballen per corregir-les i revertir la sensació de mal funcionament del servei.