Raquel Sánchez, ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, s'ha disculpat per les incidències a la xarxa de Rodalies, que aquest divendres ha tornat a patir retards en set línies del servei. "Hem de demanar disculpes als ciutadans per les incidències que es produeixen, això és evident. Es produeixen incidències a tot arreu. Això no és una excusa, però hem de ser conscients que en una xarxa com aquesta que funciona per a alta velocitat, mercaderies i passatgers es produeixen incidències", ha assenyalat la ministra, que ha aprofitat per assegurar que des de l'executiu actual treballen per corregir-les i revertir la sensació de mal funcionament del servei.

 

Sánchez, que aquest divendres ha visitat Barcelona per presentar l'avantprojecte de millora de l'Estació de Sants, ha apuntat que aquest caos "es correspon amb una realitat de desinversió que es va produir en els últims anys, arran de la paralització de projectes que va dur a terme l'anterior govern". La ministra ha lamentat que s'"incentivi una mala percepció" del servei "només per motius partidistes". "Som conscients que hem de millorar molt en les incidències que es produeixen a la xarxa de Rodalies, però ens deixem la pell per solucionar-les i revertir aquesta sensació de mal funcionament", ha afirmat.

Les declaracions de Sànchez s'han fet en un dia on, de nou, els usuaris del tren s'han tornat a trobar amb problemes generats per una avaria a la catenària al tram entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú. En aquest cas, els trens entre Vilanova i Sant Vicenç han circulat en sentit únic i parant a totes les estacions, fet que ha provocat retards de fins a 45 minuts. Mentrestant, a la línia R4, una avaria al sistema de senyalització entre Martorell i Sant Sadurní d’Anoia ha causat retards de 15 minuts. 

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha qualificat de "desastre" el servei de Renfe a Catalunya. Així ho ha escrit en una piulada a Twitter: "Insisteixo, la gent vol que Rodalies-Renfe funcioni, no que sigui gratis. Quin desastre". 

 

 

Puigneró ja va fer una reclamació aquest setembre a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda per tal d'accelerar el traspàs de Rodalies al Govern català, encara que el president de Renfe, Isaías Táboas, va qüestionar que això comportés millores en el servei.