La Generalitat ha obert un nou expedient informatiu a l'empresa Prestige&Limousine, filial de Cabify, per comprovar que compleix la normativa vigent, han informat fonts de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat a Europa Press.

Aquest expedient arriba després que l'administració catalana sancionés amb més de 30.000 euros a Cabify per diversos motius, en aplicació del decret llei aprovat a començaments de l'any passat pel Govern per regular l'activitat dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

El primer expedient del Govern contra aquesta empresa va arribar el març de 2019, dos mesos després de l'aprovació del decret llei 4/2019, que obliga els VTC a precontractar els seus serveis amb una antelació mínima de 15 minuts a Catalunya.

La norma prohibeix que aquest tipus d'empreses puguin indicar on es troben els seus vehicles abans que un client els contracti i que no puguin circular per les vies públiques buscant usuaris ni captar-los sense haver estat precontractats, per la qual cosa han d'estar estacionats en aparcaments i garatges quan no fan cap servei.

L'incompliment de qualsevol de les condicions fixades pel decret llei de la Generalitat es considera una infracció greu, amb multes que poden arribar fins als 1.400 euros, d'acord amb la Llei 12/1987 de regulació del transport de viatgers per carretera mitjançant vehicles de motor.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat