Matí mogut per a l'autobús de l'associació Hazte Oír, que volia iniciar a Pallejà una gira per Catalunya. El Govern ha incoat un expedient sancionador a l'autobús d'Hazte Oír i ha demanat mesures cautelars perquè el vehicle no circuli, segons han informat fonts de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies.

L'autobús, que es troba retingut al peatge de Martorell, podria ser multat amb fins a 3.000 euros en aplicació de la Llei catalana 11/2014 dels drets LGTBI. El departament que lidera Dolors Bassa ha transmès aquesta petició de mesures cautelars perquè el vehicle no circuli, a la Conselleria d'Interior i als ajuntaments pels quals preveu passar l'autobús.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat que els Mossos d'Esquadra han parat l'autobús al peatge de Martorell, han identificat els seus tres ocupants i han comprovat els missatges que portava. Jané ha explicat que el Govern obre aquest expedient sancionador "perquè entén que es vulnera la llei 11/2014 que és una llei pionera que inclou mesurades a Catalunya contra l'homofòbia i la transfòbia" i podria ser multat amb fins a 3.000 euros.

A més, els agents de la policia catalana han realitzat un reportatge fotogràfic dels missatges de l'autobús "que es traslladarà a l'organisme competent per expedientar o sancionar", en aquest cas el secretari general del departament de Treball. Jané ha explicat que si el departament decideix adoptar alguna mesura cautelar com pot ser la immobilització, els Mossos donaran compliment a aquesta decisió que ha de dictar el secretari general de Treball.

El departament d'Interior ha contactat amb la Fiscalia especial contra l'odi i la discriminació per aquest tema, "i a suggeriment de la mateixa Fiscalia", remetran les diligències policials obertes al Jutjat d'Instrucció 3 de Madrid, que ja té obert un procediment.