La línia 3 del metro de Barcelona ha deixat de funcionar aquest divendres a primera hora de la tarda entre Lesseps i Diagonal. El motiu és que s'ha trobat un líquid verd sospitós a la cabina d'un comboi que ha obligat a avisar l'equip dels TEDAX perquè l'analitzin. El conductor ha resultat afectat amb una irritació lleu als ulls.

Segons els Mossos, la substància seria salfumant i hauria estat trobada tant a la parada de Fontana com a la de Diagonal. El que apuntaria a un acte vandàlic.

La presència del líquid desconegut s’ha detectat en un tren a les 16.25 h i en un altre comboi a les 17.07 h. Els trens s’han retirat a la mateixa estació de Lesseps i s'ha avisat els Mossos d’Esquadra. Un cop el lloc, els Mossos han ordenat tancar i desallotjar l’estació. Això també ha afectat l’estació de Fontana per qüestions del servei, ja que aquí els trens no poden girar-hi, de tal manera que s'ha acabat tancant.

Així, des de les 19.23 h s’ha establert el funcionament parcial de la línia 3 en dos sectors: de Zona Universitària a Diagonal, d’una banda, i de Vall d’Hebron a Trinitat Nova, de l’altra. 

Mentre Mossos d’Esquadra i Bombers treballen en la investigació, s’ha prolongat el recorregut del bus llançadora que cobreix el tram en obres de la L3 (Lesseps - Vall d’Hebron) i ara cobreix també les estacions de Fontana i Diagonal. Es dona el cas que l'estació és aquests dies final de la línia 3 pels treballs programats que es fan al tram Lesseps – Vall d'Hebron fins al 3 de setembre.

L'incident ha ocorregut a l'estació de Lesseps, actualment final de línia, quan tots els passatgers havien descendit i el conductor també ha baixat per traslladar-se a l'altre extrem del comboi i ha vist el líquid sospitós. En acostar-se a comprovar el que era, el conductor ha patit una lleugera irritació pel que ha estat atès a la mateixa andana i no ha requerit ser traslladat a un centre sanitari.

Aquest dissabte, la línia ja funcionarà correctament, segons ha informat Emergències.