Els immensos i boscosos parcs són una de les principals atraccions turístiques de Londres. Hyde Park, Regent's Park, Richmond Park o St James' Park són només quatre dels favorits de locals i turistes en la llista interminable d'espais verds al centre de la capital britànica.

Tanmateix, a tan sols trenta minuts en transport públic des del sud-oest del centre de la ciutat trobem Kew Gardens, uns enormes jardins botànics que ens transporten a una selva tropical de més de 120 hectàrees. Entre els seus hivernacles i els seus jardins a l'aire lliure aquest jardí botànic de Richmond acull més de 30.000 plantes vives i més de set milions d'espècimens conservats.

Kew Gardens 7 copy VisitBritain

Jardins botànics de Kew Gardens / Visit Britain

Patrimoni de la humanitat des de 2003

Es tracta del jardí botànic més important del món, i forma part del patrimoni de la humanitat de la UNESCO des de l'any 2003. A més, aquest any ha estat guardonat amb el Premi Mundial a la Conservació de la Biodiversitat gràcies al Projecte de Banc de Llavors del Mil·lenni per la seva "extraordinària contribució a la preservació de la biodiversitat vegetal del planeta, a través de la creació d'un banc de llavors que allotja 2.500 milions de mostres de plantes procedents de 190 països", remarca l'acta de la XVI edició dels Premis a la Conservació de la Biodiversitat de la Fundació BBVA.

Great Broad Walk Borders. Credit Jeff Eden

Passejos pels jardins de Kew Gardens / Jeff Eden

Què no et pots perdre a Kew Gardens?

Encara que és difícil quedar-se amb un espai concret, la gran estrella de Kew Gardens són els seus hivernacles. Palm House, construït durant la quarta dècada del segle XIX, és un increïble espai tropical inundat de plantes i palmeres exòtiques que ens traslladen a milers de quilòmetres de Londres. Les seves altes plataformes a què s'accedeix mitjançant unes escales metàl·liques permeten observar el paisatge des d'una gran altura. No oblidis fer una foto!

Temperate House, d'altra banda, i amb més de 5000 metres quadrats de superfície, és l'hivernacle reservat per a la flora dels climes més temperats. La gran protagonista és una Palma Xilena de més de 15 metres d'altura, sent la més gran del món conservada en un espai tancat.

Kew Gardens 5 copy VisitBritain

Interior de Palm House, una de les joies de Kew Gardens / Visit Britain

El Princess of Wales Conservatory va ser inaugurat per la Princesa Diana, i es tracta d'un dels espais més nous dels jardins. Construït el 1987, allotja les plantes més curioses d'origen tropical, i la gran estrella de l'espai és l'estanc amb les grans Victorias Amazonicas que floten sobre les seves aigües.

Un rusc gegant per comprendre la vida de les abelles

Alguna vegada has volgut conèixer com obren les abelles? The Hive, una estructura que pretén imitar un gran rusc, és un altre dels tresors que allotja Kew Gardens. Amb 17 metres d'altura, compta amb sensors que fan possible entendre com es comuniquen i organitzen les abelles. L'objectiu, conscienciar sobre la importància de protegir aquesta espècie.

Després de fer un tranquil passeig pels jardins tenim diverses opcions: la primera és creuar el pont Treetop Walkaway, que s'alça més de 200 metres -fins i tot per sobre de la copa dels arbres- per obtenir una vista privilegiada dels jardins.

D'altra banda, podem creuar el Sackler Crossing, just per sobre d'un preciós llac. La seva principal peculiaritat és que està construït de manera que provoca un efecte òptic que ens permet gaudir de vistes realment úniques del llac, com si el pont no existís.

Autumn colour at Kew Gardens (2). Credit RBG Kew

Llac en Kew Gardens / RBG Kew

I per rematar la jornada, res millor que acabar la visita en el Kew Palace, construït el 1663 i considerat un dels deu millors castells i palaus de Londres, i famós sobretot per les seves espectaculars cuines.

I si et sobra el temps, no et preocupis: aquestes són només algunes propostes de les desenes d'espais que pots visitar a Kew Gardens. Recorda-ho: quan viatgis a Londres, reserva un dia per visitar aquests únics jardins i perdre's a la selva londinenca.

Imatge principal: Interior de Palm House, un hivernacle de Kew Gardens / Visit Britain