La dirigent del Front Popular per a la Llibertat de Palestina, Leila Khaled, podrà entrar a Espanya per realitzar la seva conferència a la Fira Literal de Barcelona aquest pròxim diumenge.

Així ho ha decidit la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, després que la Lliga Internacional contra el Racisme i l'Antisemitisme i la B'nal B'rith Nahmanides presentessin dijous una denúncia contra l'Ajuntament de Barcelona per la seva "connivència" amb el terrorisme en subvencionar una fira en la qual té previst participar Khaled.

La denúncia assenyalava el consistori barceloní pel seu "suport econòmic i publicitari" a l'acte, per la qual cosa veu indicis favorables de connivència amb els "objectius propagandístics de l'organització terrorista FPLP".

A més, en l'escrit, les organitzacions presentaven una denúncia pels presumptes delictes d'integració en organització terrorista, apologia i enaltiment del terrorisme, finançament d'activitats terroristes, malversació de cabals públics i prevaricació.

Després de la presentació de la denúncia, fonts de l'Ajuntament de Barcelona van respondre que el Consistori no decideix la programació de la Fira Literal ni dels seus conferenciants, ja que es tracta d'un esdeveniment independent.

La jutgessa Lamela ha decidit permetre l'entrada a Leila Khaled, sense perjudici que la Policia pugui intervenir en cas que tingui indicis que es cometi algun delicte.

La FCJE "rebutja" la presència de Khaled

En un comunicat, la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya, la FCJE, ha expressat el seu "rebuig i condemna" a la presència de Khaled a Barcelona. Aquesta federació considera la palestina "una terrorista" i ha definit d'"indignant que l'Ajuntament de Barcelona hagi finançat amb diners públics la presència d'una terrorista en un moment en què Espanya es troba en alerta 4 antiterrorista".

"Considerem vergonyós que la imatge d'una terrorista hagi estat penjada de fanals de Barcelona anunciant la seva presència, com si es tractés d'una celebritat literària", afegeix en el seu comunicat la FCJE, que veu com una "curiosa coincidència que la visita de Khaled coincideixi amb el mateix dia en què es commemora la independència d'Israel".