Finalment ho han prohibit del tot. El jutge de Barcelona que en la darrera setmana ha dictat limitacions horàries i de so pels concerts la popular festa de la Patum de Berga, ha emès una nova sentència aquest divendres que anul·la completament tots els concerts previstos per divendres i dissabte a les barraques de la plaça Cim d'Estela. Ahir dijous, l'Ajuntament del municipi va moure les actuacions programades perquè acabessin més aviat, a la una de la matinada, tot complint amb les mesures cautelars establertes arran de les queixes de soroll per part d'una residència de gent gran. El jutge també va ordenar que els nivells de so no podien superar els 80 decibels, una xifra que el batlle de Berga va considerar poc realista. Tanmateix, avui el jutge ha decidit deixar enrere l'alternativa oferida a l'Ajuntament i tirar endavant amb el pla inicial: la suspensió de tots els concerts que se celebren a la plaça Cim d'Estela de Berga. Així ho ha avançat el grup musical Brams a Twitter, mentre que Nació Digital també ha afegit que les entitats de Berga s'han reunit aquesta tarda per decidir com abordar la prohibició.

Nous escenaris i horaris

Segons l'estipulat aquest divendres pel jutge poques hores abans d'iniciar els concerts de la segona jornada de la Patum, no es podrà gaudir de cap concert a les barraques de la plaça Cim d'Estela. En una roda de premsa conjunta entre les entitats i l'Ajuntament de Berga aquesta tarda, informa el mitjà citat, s'han anunciat els canvis de localització de les actuacions musicals previstes per aquest divendres: Café Trio s'ha mogut a la plaça Viladomat a les 20 h, mentre que la resta de grups es podran veure al Cinema Catalunya, local dels Castellers de Berga. Esperit de Vi tocarà a les 22 h,  seguits de Fúmiga a les 23:30 h i Thug Life a la 1:30 de la matinada. L'únic acte que s'ha anul·lat és el de PD Ruïnoses.

Patum prohibida

Aquest dijous, l'Ajuntament va assegurar que continuaran treballant per resoldre la situació. Des del consistori de Berga van descartar canviar l'emplaçament, ja que van considerar que es tracta d'un espai "ampli" que tenia tots els expedients favorables, a excepció de l'acústic. Amb tot, l'alcalde del municipi, Ivan Sànchez, va considerar que la resolució judicial obre una porta "una mica perillosa, no per Berga, sinó per qualsevol població de Catalunya" a l'hora de celebrar les seves festes locals.