Esbroncada de Vox, que ha acusat la defensa de Quim Torra de voler fer "màrqueting polític" de la resolució del recurs i de l'incompliment de la llei electoral al no treure la pancarta del balcó de la Generalitat, en la vista per resoldre el recurs de cassació per la inhabilitació de Torra. Directa i breu, Marta Castro ha ratificat la posició de mantenir la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'inhabilitació del president de la Generalitat.

Castro, en nom de Vox, defensa "el principi de legalitat, sense més". No reconeix cap dels arguments de l'advocat de Quim Torra, Gonzalo Boye, basats en la manca d'imparcialitat dels membres del tribunal i en la llibertat d'expressió: "Hem d'entendre que ningú està per sobre del principi de legalitat. Una altra cosa és que es tracti de portar el tema a altres aspectes que son polítics".

Vox, de fet, ha acusat Boye de voler traslladar a la sala un judici polític quan el que s'està jutjant és un incompliment de la llei electoral. "Atenent a la llei electoral, cauen la resta d'arguments", ha dit Marta Castro acusant Boye de fer "rodes de molins".

 

"El principi de legalitat i la Constitució remeten que en període electoral existeixen unes normes que el senyor Torra també ha d'atendre", ha remarcat.

Marta Castro ha retret a Boye que volgués fer creure que es tracta d'un judici polític: "S'ha omplert la boca de dir que es un acte polític. No s'ha jutjat un acte polític. S'està jutjat la neutralitat que havia de tenir Torra en període electoral. La junta electoral manté que no va ser neutral".

 

Vox ha criticat fins i tot l'extensió del recurs de Gonzalo Boye, de més de 300 pàgines, davant els seus arguments que n'ocupen 20: "El que necessita molta explicació possiblement no tingui raó".

"Totes les justificacions i exemples, no són objecte de debat. No entrarem en aquest debat ni li donarem aquest benefici. S'ha d'atendre exclusivament al rigor jurídic, entenc que amb la remissió a la Constitució i la llei electoral", ha dit Castro. 

"No estem aquí per anar més enllà. El Tribunal Suprem no és el poder legislatiu. Si no està conforme amb la llei electoral, ni la del poder judicial, ni l'aplicació del principi de legalitat, és en un altre fòrum on ho ha de plantejar. Aquí no és, i no és el Suprem qui ho ha de decidir" ha conclòs l'advocada de Vox durant els seus 20 minuts escassos d'intervenció.