Dotzena sessió del judici pels atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils dedicada als testimonis de l'entorn d'un dels acusats, Driss Oukabir, i als agents de la unitat de TEDAX dels Mossos d'Esquadra que van analitzar tots els materials que es van trobar entre les runes de la casa d'Alcanar.

De les conclusions dels agents i dels seus informes que consten a la causa s'extreu que la casa era un laboratori d'explosius. Es van trobar 17 bombes de mà a punt per fer esclatar i entre 200 i 500 quilos de materials per a l'elaboració d'explosius.

Bevia, esnifava i anava amb dones

L'entorn de Driss s'ha mantingut en l'estratègia de la defensa: fer veure clarament que l'acusat no seguia la religió de l'islam i que no estava radicalitzat. La família i amics s'han dedicat a deixar clar que només es relacionava amb el seu germà, Moussa Oukabir, abatut pels Mossos a Cambrils.

La jove també ha declarat avui. Poques respostes clares. Ha al·legat que no se'n recordava en la majoria de preguntes que li ha fet la Fiscalia. On no ha fallat han estat en les respostes a l'advocat de l'acusat, deixant claríssim que ni tan sols respectava el ramadà.

 

El que no ha pogut explicar la parella de Driss Oukabir és per què dins el seu mòbil hi havia dues fotografies clau per al cas: una d'unes bombones de butà i una altra de la furgoneta llogada amb la qual es va fer l'atropellament mortal de la Rambla de Barcelona.

També han declarat familiars de Driss Oukabir. Tots en la mateixa línia i seguint el guió pautat. El seu cosí l'ha descrit com un home que sortia de festa "de dijous a dijous", que bevia, esnifava i anava amb altres dones. 

Driss Oukabir està acusat de pertànyer a la cèl·lula terrorista en la seva escala més baixa. La furgoneta de l'atac a la Rambla s'hauria llogat amb la seva documentació.

Deixant el rastre

Entre les declaracions d'avui han comparegut els testimonis que van veure en algun moment els terroristes els dies previs a l'atemptat.

Han declarat clients del bar Davo, a només 200 metres del passeig marítim de Cambrils on hi va haver el segon dels atacs la matinada del 17 al 18 d'agost. Allà els van veure a tots. També ha declarat una veïna de Ripoll que va veure com Younes Abouyaaqoub i Mohamed Hichami marxaven direcció a Barcelona en una furgoneta llogada.