L'abat, Josep Maria Soler, ha admès haver sentit rumors de relacions homosexuals en els 70: "No m'agafa per sorpresa". Soler ho confirma en un vídeo gravat en càmera oculta que han difós diversos mitjans de comunicació.

L'exescolta Miguel Hurtado, que va fer públics presumptes abusos sexuals quan era menor per part del monjo de Montserrat Andreu Soler, ha fet públic el vídeo, de desembre de 2015, en què en la que ell mateix pregunta a Soler si es va sorprendre quan la seva família li va explicar el seu cas. L'abat respon: "Quan la teva família es posa en contacte amb mi és la primera vegada que jo sóc responsable de la comunitat, i no m'agafa per sorpresa perquè m'havien arribat aquests rumors d'una altra època".

L'abat fa referència a què, en els 70, quan era un monjo, havia sentit "rumors que hi havia relacions homosexuals" a Santa Cecilia, on se celebraven trobades de joves una vegada al mes amb els que Andreu Soler tenia contacte, però l'abat desconeix si hi havia menors i que va posar aquests rumors en coneixement del llavors abat, Cassià Just.

En el vídeo, el responsable del monestir explica que va portar al seu despatx a Andreu Soler i li va llegir les acusacions d'Hurtado: "No em va dir que no hi havia res, però va minimitzar el que ell havia fet", afirma l'abat, que en el vídeo assegura que no posa en dubte a Hurtado i el mal que se li ha causat.

Hurtado li lliura un sobre en el qual hi ha diners que l'abadia li va donar per a suport psicològic, afirmant que el fa sentir malament aquests diners, a la qual cosa l'abat respon: "Però ara em fas sentir malament a mi|meu, perquè jo el que volia era la reparació del mal que se't va fer".

El Monestir de Montserrat ha rebutjat fer valoracions sobre aquest enregistrament i s'ha remès a la comissió independent que van posar en marxa per investigar possibles abusos, en espera de les seves conclusions, segons assegura Europa Press.