"Es busca cambrer per treballar 44 hores, de dilluns a diumenge per 800 euros" o "Ets periodista freelance? Una empresa busca redactors a 2€ per article de 200 paraules". Aquests són alguns dels anuncis que el compte de Twitter MierdaJobs denuncia, ensenyant diferents ofertes laborals amb condicions precàries abusives o il·legals. 

L'arquitecte d'aquesta compte ha estat la periodista freelance Alejandra de la Fuente qui va decidir publicar casos concrets d'ofertes laborals que arriben a ser denunciables, com ara ofertes on la remuneració queda exclosa. 

A una entrevista a 'Público', la periodista ha afirmat que "hi ha de tot". La gent jove sol ser la víctima principal de l'abús laboral, tot i que no només es publiquen anuncis destinats a aquest públic. 

Les conseqüències de publicar aquesta mena d'anuncis són sancions econòmiques a les empreses que poden anar des dels 600 fins als 6000 euros. Les respostes de les empreses són molt diverses i sovint es justifiquen donant explicacions o esborrant les ofertes. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat