El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha assenyalat aquest dijous que els governs ja no poden concebre la gestió de les emergències sense les xarxes socials i que la seva acció comunicativa ha d'estar dirigida pel "rigor i la contribució a la seguretat col·lectiva". Així i tot ha alertat de  l'"efecte pervers" que poden tenir les xarxes davant d'una emergència: "Hi ha qui primer fa la foto abans de trucar al 112".

Jané ha defensat que els responsables de seguretat no ho expliquin tot perquè serien "ingenus" i "irresponsables".

"No podem donar una informació a la ciutadania que, amb ànim de transparència total, comportés al final que el valor de la seguretat col·lectiva quedés menyscabat", ha justificat el conseller en la inauguració del "Simposi internacional en social media, seguretat i emergències".

També ha apuntat que encara existeix la "bretxa digital" que impedeix l'accés a aquestes xarxes per part de col·lectius de ciutadans, com per exemple els ancians, que també tenen dret a ser informats.

Excés de transparència a les xarxes

El conseller d'Interior ha considerat que la voluntat de transparència no pot posar en risc la seguretat i ha posat l'exemple d'un operatiu per detenir un fugitiu, del qual molta gent pot ser testimoni i informar per xarxes socials, però que si oficialment es desvelés l'objectiu, "conculcaria l'eficàcia de seguretat".