El periodista Jean Quatremer, corresponsal del diari francès Libération, ha estat guardonat amb el premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2019, concedit per l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC).  El jurat ha valorat la “la independència professional, l’esperit didàctic i l’adaptació constant” que ha mantingut en els 30 anys de trajectòria i en destaca les “seves investigacions periodístiques de gran rellevància i forta transcendència a les institucions europees”. 

Quatremer és periodista, escriptor, autor de documentals i col·laborador habitual en programes televisius. Jurista de formació, va entrar a Libération l’any 1984 on va començar a informar sobre l’actualitat europea el 1990. Es tracta d’una figura periodística de referència en temes europeus, una posició que ha cimentat amb la publicació de diversos llibres, l’actualització constant d’un dels primers blocs a Internet sobre temes europeus i la direcció de documentals televisius.

En les seves publicacions ha denunciat amb contundència la deriva de l’Estat de dret a Espanya i ha defensat la innocència dels presos i exiliats. També ha criticat el silenci d’Europa davant la repressió espanyola. El periodista recollirà el premi aquest divendres al migdia a Barcelona.

En les 13 anteriors edicions els guardonats han estat Jaume Arias, Margarita Rivière, L’Agence Europe- en les germanes Lidia i Marina Gazzo-, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, el fotoperiodista Samuel Aranda, Can Dundar i Griselda Pastor.