La Junta Electoral del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) ha declarat guanyadora la candidatura encapçalada per l'actual president Jaume Padrós, en ser l'únic presentat en el termini establert, per la qual cosa seguirà al capdavant de la institució els propers quatre anys.

El termini de presentació finalitzava aquest dijous a les 14 hores, i tal com estableixen els estatuts de la institució, una vegada verificat el compliment de les condicions d'elegibilitat dels candidats i la resta de requisits s'ha declarat guanyadora la candidatura 'Padrós 2021. Professionalisme', ha informat l'col·legi en un comunicat.

Padrós presidirà el COMB juntament amb una junta de govern formada per 20 professionals, dels quals nou són noves incorporacions i onze formaven part de l'equip anterior, i l'assemblea de compromissaris, integrada per 300 delegats electes.

Els estatuts del COMB disposen que, en cas que es presenti una única candidatura a les eleccions, la Junta Electoral "sense necessitat de continuar el procediment electoral ni celebrar la jornada de vot o sufragi, la declararà guanyadora".

Una vegada confirmada la reelecció, el president del COMB, Jaume Padrós, ha destacat els suports de més de 1.200 de col·legiats que ha rebut la candidatura, i ha dit que el seu equip assumeix aquest mandat amb un programa que té entre les seves prioritats la transformació del sistema sanitari a través de la millora de les condicions laborals i professionals dels metges i la dignificació de l'exercici.

Padrós i la Covid

amb l'arribada de la pandèmia, el president del Col·legi de Metges va agafar una gran rellevància pública, com a expert en la matèria. L'últim any, la veu de Padrós ha estat una de les més escoltades a Catalunya, sobretot a l'hora d'alertar el que no s'està fent bé en realación a la malaltia.

De fet, aquest mateix mes va concedir una entrevista en RAC1, on el doctor es va mostrar molt preocupat per les últimes dades de la Covid que han tornat a superar el miler d'ingressats en planta per coronavirus, aquest mes de juliol. De fet no s'assolien aquestes xifres des de maig durant la quarta onada.

Per intentar conscienciar la població, Padrós va assegurar aquestes dades de contagis poden provocar la mort de gent jove, el col·lectiu que actualment es veu més afectat pels efectes de la pandèmia. El doctor també va confessar que des de feia molt temps els experts tornen a anar "per darrere del virus i no per davant", indicant així que la pandèmia està tenint uns efectes que costen molt de controlar.

Foto principal: Imatge d'arxiu de Jaume Padrós durant una entrevista amb ElNacional.cat - Sergi Alcàzar