El director general del ministeri de Salut israelià, Hezi Levy, ha assegurat que "hi ha un brot de coronavirus, però no és una onada i no ens hem d'espantar". Tot i això, Levy, ha dit que el ministeri està considerant imposar restriccions i també està avaluant la possibilitat d'anar a la tercera dosi a partir del pròxim octubre, encara que només sigui per vacunar a la població de risc.

El primer ministre d'Israel Naftalí Bennett s'ha mostrat preocupat per la variant Delta i va instar novament als joves, d'entre 12 i 15 anys, a vacunar-se contra el coronavirus. "A l'última setmana hi ha hagut un augment en la taxa de nous contagis. Gràcies a les lliçons que ja hem après, no esperarem per protegir la salut dels nostres ciutadans. Hem d'entendre que la variant Delta està arrasant en tot el món amb una taxa d'infecció major a totes les soques anteriors", ha puntualitzat Bennett.

La importància de la segona dosi

El primer ministre ha demanat al poble israelià que respecti les regularitzacions per minimitzar l'impacte en la vida diària i oferir "la màxima protecció" contra el virus. "La millor vacuna són les mascaretes. Si no comptem amb la cooperació de la ciutadania i l'abast de la malaltia segueix creixent, considerarem reinstal·lar algunes de les restriccions del Passaport Verd", ha afegit.

Bennett, però, ha celebrat que uns 100.000 israelians, d'entre 12 i 15 anys, s'hagin vacunat en els últims dies. I ha instat a els altres a fer el mateix l'abans possible. "El temps s'acaba. Qualsevol persona que encara no hagi sigut vacunada ha de programar-se cita avui. Les vacunes estan funcionant, la segona dosi és crucial", ha expressat.

Ús obligatori de la mascareta

El Ministeri de Salut d'Israel ja va imposar l'obligació de portar mascareta en algunes zones del país després de registrar dos nous brots de Covid-19 en escoles. Aquesta mesura es va aplicar tan sols cinc dies després que s'aixequés l'obligació de portar mascareta a tot el país.

Concretament, és obligatori utilitzar mascareta en interiors i exteriors de Modiin-Maccabim-Reut i Binyamina. L'alcalde de Modiin, Haim Bibas, ha demanat al personal educatiu que sigui estricte amb l'ordre i que els pares evitin d'entrar en les institucions educatives en la mesura del possible. I és que en aquesta població s'han constatat 15 contagis entre estudiants.

D'altra banda, en dues escoles de Binyamina hi ha 44 estudiants positius de coronavirus que s'haurien encomanat de la variant Delta, segons informa The Times of Israel.

Imatge principal: Vacunació a Israel. - EFE