L’Agència de Salut Pública de Catalunya investiga una intoxicació alimentària durant la Fira del Conill de Vilafant celebrada aquest passat cap de setmana i que ha afectat 28 persones.

Tècnics de Salut estan recopilant dades sobre l’establiment que hauria estat l’origen del focus. De moment, les enquestes epidemiològiques realitzades fins ara han determinat que el presumpte aliment implicat va ser uns raviolis de conill amb salsa. Un cop trobat l’aliment, s’estan examinant les instal·lacions, la higiene, la manipulació dels aliments i els autocontrols de l’estand implicat. L’objectiu és determinar com s’ha originat la contaminació i quin microorganisme n’ha estat el causant.

Els afectats, tots amb una simptomatologia lleu i de curta durada, van començar a patir els símptomes al cap de 9 i 10 hores d’haver consumit el producte contaminat. En tots els casos, van experimentar vòmits, mal estar i diarrea. Uns símptomes que van remetre al cap de 12 i 24 hores. Alguns dels afectats però, van acudir al CAP tot i que no van haver de ser hospitalitzats.