La circulació de trens de la línia R12 ha quedat restablerta al tram entre Golmés (Pla d'Urgell) i Calaf cap a tres quarts de vuit del vespre, després d'haver estat interrompuda més de quatre hores a causa del xoc d'un tren amb un cotxe. Protecció Civil ha indicat que el turisme no hauria respectat la prioritat en un pas a nivell. A conseqüència de l'impacte una persona ha resultat ferida amb lesions de gravetat menor. Efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han traslladat l'afectat a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Mentre ha durat la incidència s'ha establert un pla de transport alternatiu per carretera per garantir la mobilitat dels viatgers.

Rodalies ha informat aquesta tarda que la circulació s'ha interromput a l'altura del municipi del Pla d'Urgell per "l'atropellament d'un vehicle en un pas a nivell sense barrera, senyalitzat, a la sortida de Golmés". "El tren ha patit desperfectes i no pot continuar. Hi viatjaven 130 persones que no han patit ferides. S'està gestionant servei alternatiu per carretera. Renfe està informant els viatgers a través de tots els seus canals de comunicació", ha explicat poc després de les quatre.

Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla d'emergències Ferrocat i ha indicat que el comboi ha col·lidit amb l'automòbil, tot afirmant que el cotxe no hauria respectat la prioritat en un pas a nivell. En un principi ha assenyalat que no hi havia ferits, però finalment ha afirmat que s'han atès tres persones, cap greu.

Alguns usuaris de les xarxes socials han informat de l'accident. "Un cotxe acaba d'estampar-se contra un tren de Rodalies de l'R12 direcció Barcelona abans de Tàrrega", ha dit una persona, que ha publicat una imatge de les portes del comboi trencades.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!