El Ministeri de l'Interior no ha sancionat cap agent per no portar el seu número d'identificació. Aquesta ha estat la resposta escrita del departament de Fernando Grande Marlaska al diputat d'EH Bildu Jon Iñarritu, que havia preguntat al govern espanyol sobre si els agents policials sense identificar serien sancionats, segons explica el diari Público.

Iñarritu ha rebut la resposta a aquesta pregunta després de l'amenaça, la setmana passada, d'un policia espanyol a un manifestant durant la vaga general que es va fer a Pamplona. L'agent i els seus companys no portaven el número d'identificació i li van dir al manifestant que si difonia imatges seves "vamos a ir a por ti".

El citat mitjà indica que Iñarritu va formular la pregunta al govern espanyol el passat mes de desembre i que apuntava que "nombrosos agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional no porten de manera visible el seu número d'identificació".

De la mateixa manera, el diputat basc demanava si s'adequarien les armilles policials perquè puguin tenir el número d'identificació i si es prendrien "mesures perquè tots els agents uniformats portin de manera visible el seu número personal". Iñarritu va aprofitar per preguntar quants agents s'ha expedientat per no estar identificats.

En la seva resposta, el govern espanyol assenyala que "el fet de no portar a l'uniforme reglamentari el número d'identificació per part dels funcionaris de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE) comporta una conducta que es tipifica com una falta lleu".