Quin seria el cartell d'un festival seguint els teus gustos musicals? Quins grups o músics hi participarien? Aquesta és la nova moda que triomfa a les xarxes socials i que arriba de la mà d'Instafest. Una aplicació que organitza un cartell de festival utilitzant els artistes que més escoltes a Spotify. Un Primavera Sound personalitzat. Aquesta eina et dissenya un esdeveniment musical de tres dies amb un total de 36 artistes que ben segur que gaudiries en directe. És més, l'aplicació distribueix els diferents grups i cantants al llarg dels tres dies i, depenent de si són dels més escoltats o no, els col·loca com a caps de cartell o artistes secundaris. Es tracta d'un servei senzill i de gran èxit, després que molta gent hagi compartit a les xarxes el seu cartell personalitzat. I és que per fer-lo, només necessites tenir un compte a Spotify i la curiositat de conèixer quin seria el teu festival ideal. 

cartell instafest
Cartell de l'Instafest segons els gustos a Spotify. 

Com dissenyar el teu cartell de festival amb lnstafest i Spotify?

El procediment per dissenyar el cartell de festival és molt simple. Només cal accedir a Instafest.app des d'un dispositiu, sigui ordinador, mòbil o tauleta. Una vegada allà, has de clicar el botó 'Sign with Spotify', per tal d'iniciar la sessió amb el teu compte de Spotify. Quan hagis obert el compte a la plataforma, Instafest sol·licitarà permís per accedir a les teves dades i així poder seleccionar els artistes més escoltats. Una vegada donis el teu consentiment, a través del botó 'Acceptar', t'apareixerà automàticament el cartell del teu festival segons els teus gustos a Spotify

instafest
Pàgina de l'Instafest on has d'iniciar amb el teu compte de Spotify.

Personalitzar el cartell de festival d'Instafest i Spotify

Tot i que t'aparegui un cartell de festival ja generat, l'aplicació Instafest dona diverses eines per modificar-lo. D'una banda, pots escollir quines dades vols que utilitzi: els artistes més escoltats durant les últimes quatre setmanes, els darrers sis mesos o, fins i tot, els músics que més han sentit des que utilitzes Spotify. A més a més, pot escollir el fons del cartellInstafest t'ofereix tres temàtiques totalment diferents, inspirades amb dissenys de festivals reals. L'aplicació també et deixa personalitzar el nom de l'esdeveniment. Una vegada hagis triat quin model prefereixes, només cal que premis a 'Save and Share' i ja podràs compartir o guardar el cartell d'Instafest que has generat!

opcions instafest
Opcions per personalitzar el cartell de l'Instafest segons el que escoltes a Spotify

Qui hi ha darrere d'Instafest?

El creador d'aquesta plataforma que triomfa és l'Anshay Saboo, un estudiant de la Universitat de la Universitat Southern California de Los Angeles. És un desenvolupador i emprenedor que ja ha desenvolupat diverses aplicacions, entre elles Instafest. A l'espera del famós Wrapped 2022 de Spotify, on t'apareixen els artistes més escoltats durant l'últim any a l'aplicació musical, Saboo ha decidit avançar-se i dissenyar Instafest, una app que et permet presentar els teus gustos musicals de manera original.