La Direcció General de la Policia ha obert una informació reservada per investigar la càrrega que hi va haver aquest dijous al matí després del desnonament a Sants.

Els Mossos d'Esquadra van carregar contra les persones que estaven concentrades amb motiu del desnonament, que finalment va quedar aturat, un cop ja havia gairebé finalitzat el dispositiu.

El director general de la Policia, Andreu Martínez, ha explicat: "Hem convingut aquest matí l'obertura d'una informació reservada. Un expedient que permet fer una investigació molt més profunda de tot el dispositiu i buscar accions i actuacions concretes". Es tracta d'"una investigació profunda que no es pot fer de manera precipitada", segons el director. 

Es vol analitzar tota l'operació, "no imatges concretes ni aïllades", ha explicat Martínez.

Els fets van passar just després que s'anul·lés el desnonament, quan els Mossos ja s'estaven replegant. Fonts policials expliquen que un dels manifestants va increpar un operari que havia de clausurar l'immoble i que es van veure obligats a actuar quan els agents que estaven assistint-lo van quedar rodejats pels manifestants. 

Durant la càrrega, una de les veïnes del barri va tenir un atac d'epilèpsia que primer es va confondre amb un atac d'ansietat. 

Les imatges de la càrrega es van poder veure a les xarxes, però no es disposa de les imatges de l'origen de la càrrega, que és el que explicaria l'actuació policial. I els Mossos volen analitzar quina va ser exactament la situació que va originar l'actuació dels agents de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra.