El diari britànic The Independent inclou Barcelona entre els vuit llocs que "més odien els turistes" i explica que hi ha localitats que estan adoptant mesures per restringir l'arribada massiva de turistes. "L'alcaldessa de Barcelona no és fan dels turistes", assenyala The Independent, que recorda que el consistori ha multat plataformes com Airbnb per oferir allotjaments turístics sense llicència. La informació de The Independent s'ha difós molt a les xarxes socials i diferents mitjans de comunicació de diverses parts del món se n'han fet ressò. A la llista del diari britànic també hi consten Arlington (als Estats Units), Amsterdam (als Països Baixos), les illes Koh Khai (a Tailàndia), les fonts d'aigües termals del Japó, l'illa de Santorí (a Grècia), Bhutan i la zona costanera italiana de Cinque Terre.

Sant Antoni, en contra

El barri de Sant Antoni és un dels més afectats en els darrers anys per la massificació turística. Els preus dels lloguers es disparen i molts llogaters estan sent expulsats del barri per la inflació en el sector immobiliari. També el comerç està afectat per aquesta situació i molts negocis de tota la vida han de tancar perquè no poden afrontar el preu dels lloguers. Avui la Plataforma Fem Sant Antoni ha organitzat una "Processó del calvari veïnal", en què han participat unes 50 persones i que ha comptat amb el suport de diverses entitats veïnals.

Via Crucis contra el turisme. Font: Twitter Fem Sant Antoni.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat