Un incendi crema una zona de matolls aquest dijous a la tarda al barri de Ciutat Cooperativa de Sant Boi de Llobregat. Els serveis d'emergències han rebut l'avís pocs minuts abans de dos quarts de set de la tarda per part d'uns veïns que alertaven sobre un foc que cremava una zona de vegetació molt propera a arbres a tocar del carrer Grup Ciutat Cooperativa i que també estava molt a prop de cases, de l'escola Llor i del camp de futbol Dani Jarque. Fins al lloc dels fets s'hi han activat 16 dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre les quals un helicòpter procedent de Sabadell. En arribar al lloc dels fets, s'han trobat que el foc estava totalment desenvolupat i els intents s'han centrat a aturar la seva evolució abans que arribés als arbres o que pogués dirigir-se cap als blocs de pisos.

La dificultat del foc ha estat principalment la seva proximitat a una zona urbanitzada i a un centre escolar, tot i que en el moment de l'incendi ja no hi havia horari lectiu. En poc més d'una hora, els Bombers han aconseguit frenar l'evolució de les flames i evitar que progressessin. El foc ha provocat una gran columna de fum que s'ha fet ben visible des de diversos punts de la ciutat i d'altres municipis del Baix Llobregat. A les 20.35 hores, el foc ha pogut ser donat per estabilitzat i l'helicòpter s'ha pogut retirar. S'ha demanat els ocupants d'una masia propera que es confinessin preventivament, per la presència de fum.

Un estiu d'incendis molt complicats

Aquest estiu es preveu que sigui molt complicat a Catalunya, pel que fa als incendis forestals. Les altes temperatures i la sequera que es va arrossegant des de fa mesos, provoquen que els experts apuntin que es tractarà d'una de les temporades més difícils dels últims anys, tal com queda demostrat pel fet que ha començat abans i s'acabarà més tard. La previsió és que els incendis siguin més habituals i més virulents, podent afectar molta més extensió si no s'aconsegueixen aturar ràpidament. Per aquest motiu, aquest 2023 es disposa de més efectius i més mitjans aeris. En canvi, el fet que hi hagi sequera també comporta que els pantans hagin quedat amb molt poca aigua i que alguns punts de recàrrega dels mitjans aeris estiguin inutilitzats, fet que encara empitjora més la situació.