La falta endèmica de personal i recursos dels Bombers de la Generalitat va tornar a fer-se patent aquest dimecres. Els parcs de la regió de Girona es van veure col·lapsats per l'incendi d'un vehicle a Santa Coloma de Farners (Selva). La seu del cos al municipi es trobava tancada per la manca d'efectius i dos equips de les localitats veïnes van haver d'acudir al lloc dels fets, de manera que no van poder donar resposta a un avís per accident de trànsit que es va produir gairebé de forma simultània a la zona amb dos cotxes implicats i diversos ferits.

El foc va començar en un vehicle que estava estacionat al casc urbà de Santa Coloma Farners. Les flames cremaven violentament el cotxe i el fum estava afectant una casa propera. Com a conseqüència de l'incendi, es va produir una fuita important de gasoil que avançava en direcció a un grup de vehicles que també es trobaven al carrer.

El parc del municipi estava tancat aquest dimecres degut a la falta d'agents de manera que la seu del cos a Maçanet va haver de respondre a l'alerta i va personar-se al lloc dels fets al cap de no més de vint minuts. Gairebé al mateix temps, es va produir un accident de trànsit a la C-63 a l'altura del terme municipal de Santa Coloma de Farners. Les característiques de l'incident -hi havia dos vehicles implicats i diversos ferits- requerien la presència d'almenys dues dotacions de bombers. 

Per proximitat, els parcs de Santa Coloma de Farners i Maçanet haurien d'haver donat resposta al accident de trànsit. Amb el primer tancat i el segon dirigint-se a apagar l'incendi del vehicle, els bombers de les seus de Lloret de Mar i Hostalric es van fer càrrec de la segona alerta. A més, es va donar la situació que la violència de les flames del cotxe de Santa Coloma de Farners i la fuita de gasoil feien necessària la presència d'un segon vehicle equipat amb sortidors d'aigua (BUP) per tal d'ajudar en les tasques d'extinció i evitar que altres domicilis o cotxes es poguessin veure afectats. Aquest suport el va donar una dotació del parc d'Amer (Selva).

El sindicat Bombers Intersindical-CSC ha denunciat aquest col·lapse que es va produir aquest dimecres degut a la precarietat i manca de personal i recursos del cos de la Generalitat. Els Bombers porten mesos denunciant que la gran majoria dels parcs del cos no pot respondre a més d'un incendi. El 75% de les seus es troben sota mínims des de principis del passat desembre, fet que comporta que no puguin actuar quan hi ha una segona alerta simultània.