Catalunya no deixa de cremar. Aquest dimarts a la tarda s'ha declarat un incendi a Pujalt, a la comarca de l'Anoia. El foc ha afectat 20,69 hectàrees. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís a les 15:09 hores i han activat 35 dotacions, nou d'elles aèries. Ara, però, l'incendi està estabilitzat i hi treballen 18 dotacions dels Bombers, una d'elles aèria. 

L'incendi a Pujalt afecta terreny agrícola

El foc ha estat confinat entre camins i camps llaurats. Els Bombers han treballat, sobretot, en el flanc esquerre. De les gairebé 21 hectàrees afectades, 14,34 són agrícoles i 6,34 són forestals, segons dades provisionals dels Agents Rurals. Tots els indicis apunten que ha estat provocat per l’electrocució d’una au en un suport de línia elèctrica.

ocell
Imatge de l'ocell I Imatge: Agents Rurals

Segons informa el Sistema d'Emergències Mèdiques, el foc ha passat molt a prop del nucli de La Guàrdia, però no s'ha lamentat cap afectació a persones.

Més incendis a Catalunya

Ja és el tercer incendi des d'inicis d'aquesta setmana. El passat dilluns, els Bombers de Barcelona van apagar dos incendis a Montjuïc. Un d'ells va cremar 100 metres de matolls, mentre que l'altre fa afectar tres vehicles i una retroexcavadora que estaven aparcats a prop del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). En el primer cas, els Bombers van activar cinc dotacions, mentre que en el segon van treballar-hi tres.

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.