El despatx fundat per Luis Díez-Picazo y Ponce de León, el pare de Luis María Díez-Picazo Giménez, president de la Sala del contenciós-administratiu del Suprem, va defensar la banca per les clàusules terra, segons publica el digital Vozpopuli.

El bufet, que està dirigit actualment per Ignacio Díez-Picazo Giménez, el germà del president de la sala del Suprem, va prepresentar Cajasur en un recurs de cassació presentat per la entitat contra la sentència de 21 de maig de 2013 de l'Audiència Provincial de Còrdova, que va confirmar la sentència que declarava la nul·litat de les clàusules terra.

El citat diari va contactar amb Ignacio Díez-Picazo que va explicar que no només representen bancs ja que també han representat "clients contra bancs". En la mateixa línia, l'actual director del bufet Díez-Picazo va indicar que el seu "és un despatx independent" i que el despatx no porta casos contenciosos administratius que poden acabar vinculats a la Sala Tercera del Suprem.

El ple de la Sala Tercera del Tribunal Suprem abordarà aquest dilluns el debat sobre qui ha de pagar finalment l'impost de les hipoteques, si el banc o el client. Una trentena de magistrats decidiran quina jurisprudència donen per bona, si la que es ve aplicant des del febrer (que l'impost el paga el client) o la fixada en la sentència emesa el 16 d'octubre, on es determina que l'impost el paga el banc.

La convocatòria d'aquest ple, per part del president Luís María Díez-Picazo ha estat envoltada de polèmica, pel fre a l'aplicació d'una sentència desfavorable als interessos de les entitats financeres, i ha generat incertesa jurídica durant setmanes sobre qui ha de pagar l'impost. En cas que el Suprem avali que l'impost l'ha de pagar el banc, l'alt tribunal n'haurà d'aclarir la retroactivitat. No està clar que la decisió es faci pública el mateix dilluns, segons apunten fonts jurídiques.