Un grup anònim de "veïns i veïnes" han immobilitzat a la matinada d'aquest divendres centenars de bicicletes de lloguer turístic aparcades a Barcelona per protestar contra l'especulació turística. Els activistes han bloquejat els vehicles amb cadenes i han enganxat adhesius de protesta contra el model d'aquest negoci a la ciutat. 

Segons han informat en un comunicat remès a Efe, amb la seva acció han volgut denunciar "l'apropiació de l'espai públic per part d'empreses privades". A més de les cadenes, han enganxat un adhesiu triangular que imita un senyal de trànsit amb el text: "Espai Públic. Negoci Privat. Ja n'hi ha prou d'especulació turística".

bici lloguer acn

Una empresa de lloguer de bicicletes a Barcelona / ACN

Un portaveu de l'empresa Donkey Republic, dedicada al lloguer de bicicletes a la capital catalana, ha confirmat que aquest matí s'han trobat amb un nombre indeterminat de vehicles immobilitzats amb els adhesius triangulars, i que han estat ells mateixos el que han tret les cadenes que n'impedien l'ús.

Més atacs contra el model turístic

El portaveu de l'empresa de lloguer ha assenyalat que des de fa uns dos anys pateixen molt sovint actes de vandalisme a les bicicletes, la major part de les vegades punxades a les rodes.

Fa pocs dies l'organització Arran, vinculada a la CUP, va realitzar un atac a un bus turístic i va omplir-lo de fum per denunciar el "model de turisme especulatiu". L'acció va ser durament condemnada per l'Ajuntament de Barcelona en un text conjunt on es comprometien a actuar amb fermesa i "emprendre totes les accions legals" que estiguin al seu abast per denunciar els fets i exigir-ne les responsabilitats.