Van anunciar noves accions i les han dut a terme. L'organització Arran, vinculada a la CUP, ha aturat aquest matí un bus turístic per denunciar el model de turisme que impera a Barcelona. En un tuit han difós el moment en el qual han omplert de fum l'autobús i han penjat una pancarta en la qual s'hi podia llegir: "hem aturat un autobús turístic a #Barcelona per denunciar el model de turisme massiu que ens ofega!". 

A mitjans de juny, a través d'un comunicat ja van anunciar que aquest estiu tornarien a actuar contra el model turístic dels Països Catalans, un model que qualifiquen "'d'insostenible a nivell humà i pel territori". Pocs dies després d'aquell anunci dos activitats de l'organització independentista es van encadenar al drac del Park Güell.

Des d'Esquerra Republicana, Alfred Bosch ha condemnat una acció que "no té cap justificació" i ha senyalat que ni els turistes ni els treballadors en tenen cap culpa. 

Des del PDeCAT de Barcelona també s'ha condemnat l'atac que ha estat qualificat "d'inadmissible" i "contraproduent". "Espero  i desitjo que no es torni a repetir de cap de les maneres.  Aquesta acció no només és molt desafortunada, sinó que és molt greu", ha afirmat el regidor Jaume Ciurana. 

L'any passat van atacar un bus turístic a Barcelona. El van assaltar a la parada del Camp Nou, li van punxar una roda i van pintar al frontal la frase "El turisme mata els barris". L'acció la van dur perpetrar quatre encaputxats, cosa que va generar tensió en el passatge i el conductor. TMB va presentar denuncia contra el col·lectiu i l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat van sumar-se també al procés.