El robot ROV de Salvament Marítim ha localitzat, a primera hora de la tarda i a prop del pesquer enfonsat El Fairell, el que podria ser el cos d'un dels dos mariners desapareguts, segons informa Salvament Marítim. Segons de Salvament Marítim, el ROV ha inspeccionat exhaustivament el vaixell des d'ahir a la nit i en la següent immersió intentarà assegurar-se de la naturalesa de la troballa i, en el seu cas, recuperar el cos.

El robot ROV Comanche ha captat aquest matí les primeres imatges del pesquer El Fairell, enfonsat a uns 160 metres en aigües de Barcelona després d'un abordatge amb un vaixell rus aquest dilluns. Els dos mariners que eren a l'interior del vaixell en el moment de l'accident continuen desapareguts.

El robot ha realitzat diverses inspeccions durant tota la nit, però és massa gran per poder introduir-se a l'interior de l'embarcació.

El robot, que va arribar dimecres des de la Corunya i Cartagena, està configurat per treballar fins als 1.000 metres de profunditat i recull tota mena de dades amb les càmeres fotogràfiques, sensors i sonar.

El Centre de Salvament Marítim de Barcelona coordina la recerca dels dos mariners desapareguts, un home de 34 anys de nacionalitat marroquina i un altre de 37 de nacionalitat senegalesa.

Des de les 7.30 hores d'aquest dijous embarcacions de Salvament Marítim i de la Creu Roja continuen buscant els dos desapareguts per tota la costa de Barcelona.