Nit passada per aigua. El Penedès ha sigut la terra més beneficiada durant aquestes últimes hores. En poblacions com Cunit (Baix Penedès), hi ha caigut l'espectacular xifra de 47,4 litres per metre quadrat, mentre que a Vilanova i la Geltrú (Garraf), 31,3 litres per metre quadrat. El Penedès ha sigut una de les vegueries que ha patit més la sequera i s'ha vist reflectit sobretot en el sector del vi. Un exemple és com aquest dilluns Freixenet ha anunciat un possible ERTE per a 600 persones a causa de la sequera. El cas és que els ruixats d'aquesta nit han deixat espectaculars imatges a la vegueria penedesenca, amb riuades en localitats com Sitges i el Baix Gaià (Tarragonès). 

La segona població penedesenca en la qual va caure més aigua va ser Canaletes, a Cabrera d'Anoia, on van caure 36,4 litres per metre quadrat. Les muntanyes del Montmell (Baix Penedès) van rebre 28,5 litres per metre quadrat, mentre que a Sant Pere de Ribes (Garraf) van caure 34,9 litres per metre quadrat. Al Vendrell, capital del Baix Penedès, van rebre 24,3 litres per metre quadrat, mentre que a Vilafranca del Penedès van caure 17,7 litres per metre quadrat d'aigua. Així mateix, a Hostalets de Pierola (Anoia) van caure 24,9 litres per metre quadrat. 

Tanmateix, el Penedès no ha sigut l'única terra beneficiada. També ha caigut un bon grapat de litres al Vallès Occidental, Barcelonès, Vallès Oriental, Maresme, Bages i Moianès. A Barcelona, hi van caure 25,2 litres per metre quadrat; a Castellbisbal, 20,8 litres per metre quadrat; a Parets del Vallès, 22,9 litres per metre quadrat; a Sabadell, 12,9 mm; a Cabrils, 14,2 mm; i a Artés, 17,4 mm. Els Bombers de la Generalitat han rebut 38 avisos entre les 22.00 i les 1.15 hores d'aquest dimarts per una forta tempesta i calamarsada que s'ha registrat a la regió d'emergències de Tarragona, principalment a Torredembarra. En cap dels serveis hi ha hagut cap persona afectada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!