La Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments ha enviat una carta circular als bisbes sobre el pa i el vi per a l’eucaristia, on els recorda que les hòsties sense gluten són matèria invàlida per a la celebració de l’eucaristia.

“Les hòsties sense cap mena de gluten són matèria invàlida per a l’eucaristia. Són matèria vàlida les hòsties amb la mínima quantitat de gluten necessària per obtenir la panificació sense afegir substàncies estranyes ni recórrer a procediments que desnaturalitzin el pa”, assenyala el document, que ha estat encarregat pel mateix papa Francesc.

El document també assenyala que el most, és a dir, el suc del raïm, serà vàlid per a l’eucaristia sempre que la fermentació hagi estat feta amb procediments que no n'alterin la naturalesa. “El vi que s’utilitza en la celebració del sant sacrifici eucarístic ha de ser natural, del fruit de la vinya, pur i sense corrompre, sense barrejar-hi substàncies estranyes”, es pot llegir en el document.

Finalment, el document es refereix a les persones que preparen el pa i el vi: “Les persones que preparen el pa i produeixen el vi per a la celebració han de ser conscients que la seva obra està orientada al sacrifici eucarístic i això demana la seva honestedat, responsabilitat i competència”.