La Guàrdia Civil, que registra aquest dijous l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, ha intervingut el mòbil de l'alcalde, Albert Batalla (PDeCAT), de la regidora Mireia Font i del primer tinent d'alcalde i president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesus Fierro, i durant unes hores ha retingut també tots els telèfons dels treballadors, tret del d'un informàtic del Consell Comarcal.

Segons ha explicat l'Ajuntament a Europa Press, Batalla ha arribat al consistori de forma voluntària, els agents estan demanant documentació d'assumptes de diversa índole i l'operació "va per a llarg".

El registre de la Guàrdia Civil del Consell Comarcal i l'Ajuntament està motivat per una querella de Fiscalia Provincial de Lleida contra quatre persones relacionades amb el consistori.

El jutjat d'instrucció 2 de La Seu d'Urgell té obert un procediment des del 26 de març per una querella presentada pel Ministeri Fiscal contra quatre persones relacionades amb l'Ajuntament de la localitat, ha informat aquest dijous en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

"El mateix dia de la presentació de la querella es va sol·licitar i va acordar l'entrada i registre en l'Ajuntament a fi de buscar documentació necessària per al procediment", assenyala el tribunal.

La causa està oberta pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, contra l'administració pública, fraus contractuals, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris.

L'operació, amb dos cotxes i dues furgonetes de la Guàrdia Civil, ha començat cap a les 5.00 hores i es troba sota secret de sumari.