La Guàrdia Civil se suma a l'onada de l'èxit de la cançó del duo Nebulossa per Eurovisió: Zorra. El cos de seguretat ha fet servir la cançó en un vídeo pujat al perfil de la xarxa social TikTok on mostren escenes de controls de trànsit. La lletra del duo eurovisiu contrasta amb les imatges del vídeo, on es poden veure controls de trànsit mentre se sent: "Sé que no soc qui tu vols, entenc que et desesperis, però aquesta és la meva naturalesa, canviar per tu em fa mandra". 

Imatges d'un control rutinari, la inspecció d'un vehicle o la detenció d'una persona es concatenen en el vídeo, sota la llegenda "#control #nebulosa", ha estat compartit més de 2.000 vegades en un dia, ha acumulat prop de 10.000 m'agrada i ha suscitat més de 300 comentaris. Entre aquests milers de comentaris hi ha usuaris que han reaccionat positivament, celebrant l'enginy i l'humor. En canvis, altres mostraven la seva incredulitat i mostraven al seu rebuig a aquesta barreja, com a mínim curiosa, entre els controls de carretera i la cançó eurovisiva. 

@guardiacivil #control #nebulosa ♬ sonido original - Benidorm Fest

'Zorra' desperta reaccions al món polític

La cançó Zorra no ha aterrat només al Tiktok de la Guàrdia Civil, sinó també és l'esfera política. Entre fans i detractors, la cançó guanya encara més popularitat. Un dels fans ha sigut el mateix president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha aplaudit la "provocació" de Zorra. En una entrevista a La Sexta, Sánchez ha recordat que el feminisme "no només és just, sinó que també pot ser divertit" i que "aquesta mena de provocacions han de venir de la cultura".  La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, ha afirmat que la cançó de Nebulossa és "divertida" i que "trenca amb motlles i l'edatisme". "És una cançó divertida, que trenca estereotips, trenca motlles, trenca amb l'edatisme. En aquest sentit, la cultura i, en general, la música han d'anar un pas per davant", ha afegit. A més, ha considerat que el tema "representa molt bé Espanya", ja que és una "demostració" de la "pluralitat" i "diversitat". "La cultura trenca motlles, obre camins i genera noves visions. És una demostració del que és la pluralitat i la diversitat", ha remarcat. 

Feministes de Catalunya han considerat que "Zorra és un insult, ni resignifica ni empodera, és pura deshumanització i reducció de dones i nenes a objectes sexuals". Així, ha fet una crida a emplenar l'Observatori de la Imatge de la Dona de queixes, seguint la proposta feta per l'autodenominat Moviment Feminista espanyol. 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!