L'ONG francesa ambientalista Opération mer propre (Operació mar neta) està netejant la costa, prop de la localitat d'Antibes, a la Costa Blava. L'efecte coronavirus també ha arribat al mar. De fet, estan començant a trobar elements de protecció contra el virus al fons del mar, com per exemple, mascaretes o guants. Un problema que se suma ja a la contaminació per plàstics que hi ha des de fa anys.

La inquietud entre els membres de l'ONG va en augment amb el desconfinament dels diferents països europeus i la calor, que fa que la gent tingui ganes d'anar a la platja. 

El fundador el grup, Laurent Lombard, va penjar unes imatges i vídeos al Facebook i va alertar que feia molt temps que no havien vist mascaretes i guants al mar i adverteix que això podria ser l'inici d'un nou tipus de contaminació. 

Es poden reciclar les mascaretes i els guants?

La resposta és senzilla: no. Una vegada hem fet servir els guants i les mascaretes i no les podem tornar a reutilitzar, s'han de llençar.

Segons el ministeri de Sanitat, aquests materials no es poden reciclar, i podrien ser considerats elements perillosos i escampar el virus. És precisament per aquest motiu que han d'anar sempre al contenidor gris, és a dir, el del rebuig. 

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat