El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 a Catalunya és de 602, 141 més que els declarats dimarts, quan eren 461, segons les dades actualitzades del Departament d'Educació. En total, als centres educatius s'han detectat fins ara 1.123 casos positius, dels quals 970 entre l'alumnat, 147 entre docents i personal administratiu, i 6 entre el personal extern. Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 10.594: 9.628 entre els alumnes, 837 entre docents i personal administratiu i 129 entre el personal extern.

D'aquesta manera, es mantenen dos centres educatius tancats del total de 5.136. Això representa el 0,04% del total. Es tracta de la llar d'infants Petit Montessori i l'escola bressol municipal de Gràcia, totes dues a Barcelona.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha informat due durant la primera setmana de curs escolar s'han efectuat 16.259 proves PCR entre l'alumnat català fins als 15 anys, uns test que han resultat positius en el 6% dels casos. Segons explica, "els circuits han funcionat de manera molt satisfactòria", ja que ha apuntat que el grau de positivitat detectat entre la població adulta se situa en el 7,5%.

 

D'altra banda, la secretària general d’Educació, Núria Cuenca, ha anunciat que aquest dijous començaran els cribratges a les escoles. Demà s'iniciaran a Manlleu,a l'escola Puigsegut, i la setmana que ve continuaran al barri de Sants de Barcelona i en dos centres més de l'Hospitalet, l'escola Joaquim Rovira i l'Institut Eduard Fontserè.

Cuenca ha destacat que el Departament està aplicant "totes les mesures possibles i existents per contenir els contagis dins les escoles, i del que ens ve de fora les escoles". "Els protocols estan funcionant correctament, aquesta setmana hem enviat indicacions per organitzar el confinament dels grups estables", ha dit.

Un nou portal de dades

A més, el Departament d'Educació ha posat en marxa un nou portal web on informarà diàriament de la situació que no inclou la dada del número de centres afectats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat