L'epidèmia de grip d'enguany ha causat 157 morts a Catalunya, dels gairebé 1.300 casos que han requerit hospitalització. Segons les dades del Departament de Salut, el 68,8% dels malalts no estaven vacunats.

L'epidèmia d'aquesta temporada ha estat d'intensitat moderada i ha comptat amb dos pics. El primer va ser la darrera setmana de Nadal, i el segon – i màxim- la tercera setmana de l'any. Enguany s'han administrat més d'1 milió de vacunes, amb especial cobertura a les embarassades, fins al 22%, i professionals sanitaris, fins al 24%. Tanmateix, la vacunació ha baixat en pacients crònics i els majors de 64 anys.

Aquest hivern, la mortalitat del virus ha estat del 12% en els casos greus, una proporció menor que la de la temporada anterior, en què només es van registrar 601 casos greus, però hi va haver 90 defuncions.

Durant la temporada 2017-2018, la grip ha assolit una taxa d'incidència de 413,26 casos per cada 100.000 habitants i globalment ha estat moderada, a diferència de l'anterior temporada, en què va ser lleu. Per aquest motiu, s'han donat més del doble de casos greus que ha requerit hospitalització i que es xifren en 1.298. D'aquests, el 12% han mort, una taxa lleugerament més baixa que l'any anterior, que va ser del 14,9%. La mortalitat d'enguany es posa al nivell de la temporada 2010-2011 o la 2014-2015. 

Per aquest motiu, la directora d'Atenció Sanitària del Servei Català de la Salut (CatSalut) de la Generalitat, Cristina Nadal, ha afirmat que cal posar èmfasis en què ''la vacuna és l'única eina per protegir'' i creu que parlar ''de la poca protecció que donava enguany la vacuna'' ha dissuadit els pacients crònics, per exemple. Per Nadal ''això no és desitjable'' perquè malgrat la cobertura que resulti de la vacunació, en població de risc ''estar vacunat sempre és millor que no estar-ho''.