La jove activista sueca Greta Thunberg travessarà l'Atlàntic des d'Europa fins a Amèrica del Nord amb el Malizia II, un vaixell veler propulsat amb energia solar i turbines subaquàtiques que no emet CO2, per portar al continent el seu missatge contra el canvi climàtic, que també exposarà en una intervenció davant de l'ONU en setembre.

Durant els propers mesos l'activista de 16 anys d'edat que ha inspirat un moviment internacional de joves que lluiten contra el canvi climàtic, recorrerà Amèrica on portarà el seu missatge.

Segons ha anunciat la jove, realitzarà la seva travessia a mitjans d'agost i una vegada allà s'unirà a la gran marxa mundial contra el canvi climàtic, organitzades per als pròxims 20 i 27 de setembre.

A més, Thunberg intervindrà davant de l'Assemblea d'Acció Climàtica de Nacions Unides que ha organitzat el secretari general de l'ONU, Antonio Guterres, a la seu de Nacions Unides de Nova York el 23 de setembre.

Planeja visitar altres ciutats d'Amèrica del Sud

En l'actualitat, Greta està fent un curs escolar sabàtic i participarà en nombrosos esdeveniments a l'Amèrica del Nord, on es reunirà amb algunes de les poblacions que més impacte pateixen pel canvi climàtic i l'emergència ecològica, amb activistes i decisors polítics.

Així mateix, l'adolescent sueca té intenció de viatjar al Canadà i Mèxic. Posteriorment, viatjarà a Xile per participar en la Conferència de les Parts de l'ONU contra el Canvi Climàtic (COP25) que aquest any se celebrarà del 2 al 13 de desembre a Santiago de Xile.

Mentrestant, també té intenció de visitar altres ciutats d'Amèrica del Sud que són també importants per abordar la crisi climàtica.

Greta no viatja amb avió per la "tremenda" quantitat d'emissions de CO2 que provoquen l'aeronavegació i que s'emeten directament a l'atmosfera. Així, ha optat per maneres de transport menys intensives en CO2 per als seus desplaçaments al llarg d'Amèrica.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
greta thunberg instagram 2
Vaga pel clima Qui és Greta Thunberg? Anna Solé Sans