La campanya de recollida d'aliments del Gran Recapte, organitzada per la Fundació Banc dels Aliments, ha igualat o superat lleugerament la xifra de l'any passat i ha aconseguit unes 4.300 tones d'aliments bàsics, que seran distribuïts entre els col·lectius de persones més desafavorides.

El Banc d'Aliments va donar ahir el tret de sortida al Gran Recapte, que ha finalitzat avui després de mobilitzar a 27.000 voluntaris i instal·lar 2.500 punts de recollida per tot Catalunya.

Aquesta fundació ha informat que les estimacions apunten a que en aquests dos dies s'hauria igualat o superat per poc les 4.300 tones d'alimentats recollides de l'any passat.

"Valorem de forma molt positiva la campanya i la solidaritat ciutadana, que un any més ha demostrat la sensibilitat col·lectiva davant el problema de la precarietat alimentària", ha apuntat, en un comunicat.

Com cada any, els principals aliments que es recullen són llet, oli i conserves de tota mena, que són ideals perquè poden emmagatzemar-se durant un llarg període de temps.

Els productes donats pels ciutadans en els punts habilitats en mercats i supermercats són classificats i emmagatzemats després pels voluntaris de la campanya en la nau cedida pel ZAL.

El Banc d'Aliments mobilitza prop d'un milió i mig de donants. Gràcies a aquesta aportació anual, les persones que viuen en una situació de pobresa severa, al voltant d'un 2% de la població catalana, pot destinar els seus escassos recursos a cobrir altres necessitats.